Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Horthy-korszakról pozitívan
  2010-12-17 15:37:04, péntek
 
   
  Már a jelöltállításkor eldől...

Igen, értem ezt a kötelező részvételt a választásokon, csakhogy nálam a bejutás lehetőségének van a legnagyobb hangsúlya! Ugyanis, már akkor eldől annak a térségnek, választási körzetnek a sorsa, amikor jelöltet állít.

Azonban, a magunkfajtának erre semmi, de semmi esélye pl. az én lakókörzetemben. Ez az erőszakos proletarizálás áldozatává váltak lakóhelye. Olyan újproletárok, kiknél teljességgel érvényre jutott az agymosás, mint az egyetlen pedagógiai, pszichológiai ráhatásos módszer. Ezek az emberek mostanra már azt sem tudják ki fiai borjai, és ami a legtragikusabb, nincs is rá igényük. Vagyis, olyan identitás nélküli emberek, akik nem tudnak már a sorok mögött sem olvasni...,mint esetleg elődeik.Ők, az 1945 után születettek, a vágott-virág, gyökértelen nemzedék és utódaik.

Van még itt, Pesterzsébeten egy-két 80-on felüli nénike, bácsika, aki már el is temette a vágott virág- alkohol-dús ,,kommunista-tápoldaton" fölnőtt fiát, v. lányát... akiknek a félelemtől nem meséltek sem a Horthy-korszakról, sem 1956-ról, mert olyan rettenetes volt bennük a revanstól való rettegés...
Hogyan lehetséges, h. túlélték a gyermekiket is?

Talán, mert abban az átkosnak nevezett korszakban nőttek föl, amikor a trianoni békediktátum után volt egy olyan kultuszminiszterünk, mint Klebelsberg Kunó, aki a kultuszpolitikájával, mint nemzetmentő katonai stratégiával segített túlélni azt a rettenetes mértékű csonkítást, amit végrehajtottak rajtuk...A trianoni békediktátum után olyan hazafias népnevelés folyt, amivel a lélekben való megerősödésnek köszönhetően, szó szerint a lelkierejével talpra tudott állni ez a kicsinnyé vált ország...
Nos, aki minél öntudatosabb és lélekben erősebbé tudott válni 1920 és 1945 között, azokat érte a legnagyobb lelki SOKK, és trauma 1945 után. Mert rajtuk hajtották végre a PROLETÁRDIKTATÚRÁT!!!
Ők lettek a jövő munkásai és a hatalom sorsüldözöttei. De nemcsak ők hanem utódaik napjainkig, mert nekik nem jött el a kárpótlás, sem a rehabilitáció a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban sem!!!

Aki nem tudta nyugatra menekíteni övéit, azokat ,,tárt karokkal" várta a gulág, a málenkíj robot, a kilakoltatás, majd az 1956-os forradalomban való harc után a megtorlás. A halálra-veretés valamelyik kazamatában és a tetemek ledarálása azzal a darálóval, amit a műegyetemen terveztettek meg a Köztársaság téri pártházban... Sokunk unokatestvérét, édesapját úgy tüntették el, miután halálra kínozták, hogy máig nem tudják utódaik hol is keressék tetemeiket!!!

Az 1945 után születettek sem okoznak már gondot, mert meghaltak azok kik némi öntudattal rendelkező gyermekek voltak 1956-ban. Ezért, akik akkoriban születtek, már minden HAZUGSÁGOT IGAZNAK HISZNEK!!!

Ezek az emberek azok, akik dédszülője, lehet, h. nagyvitézi keresztet szerzett a doberdói, vagy az isonzói harctéren, vagy a következő nemzedék a II. világháborúban az Erdélyért vívott harcok során egy jeltelen tömegsírban nyugszik - Torda völgyében.
Azután ezeket a kötelezően hadra fogott katonákat a fogságból vissza sem várta a haza, sem a család, mert addigra kitalálta a bolsevik hatalom, hogy fasiszta csőcselék volt... Aki mégis hazavergődött, döbbenten tapasztalta, hogy ami előtte honvédő harcnak számított, bizony hazaárulással felérő fasiszta horda-tölteléknek minősült. Mint a saját földjén gazdálkodó földműves, akit kikiáltottak kuláknak és ezért a tényért az életével kellett fizetnie.
Nos, a paraszt és a polgár azóta gúnyszóvá vált és ezt röhögve mondják az őseikre kései, ellelketlenített utódaik...
Nekik a NEMZET fogalma azonos a ,,soviniszta" kirekesztéssel. Semmi esélye nincs tehát, azon képviselő jelöltnek az ő szavazatukra, aki ilyen párt színeiben indul, amelyikben benne van a nemzet szó!!!
A MAGYAR, szó jelzős használata is azt a téveszmét ébreszti bennük, hogy ő bizony leszarja, mindazt, ami parasztosan magyar, meg ,,tahó", meg "bunkó"!!!
Őt nem hatja meg a ,,magyar" sem! Arról nem is beszélve, hogy a felszólító módra direkte elutasítással reagál, mert olymértékben irritálja, mint bikát a vörös posztó!

Itt élve közöttük, mit is tehetnék értük, vagyis magunkért? Hiszen én nemcsak itt élek, hanem nekem osztálytársaim voltak meg munkatársaim. Pl. 2000-ben azért nem tudtam osztálytalálkozót tartani, mert már mind a 15 fiú osztálytársam meghalt - többnyire az alkoholizmus következtében kialakult valamilyen betegség következtében. A lányok, meg a férjeik nevén elérhetetlen ismeretlenségbe vesztek...

Sajnos, sokan úgy ábrándoznak egy nemzeti összefogásról, mintha az életben nem hallottak volna ezekről a problémákról.

Pedig, mindezek a negatív tények kívül rekesztése odavezet, hogy önmagunk körül forgunk, miközben nem találjuk meg az ehhez a népréteghez vezető utat.
Nekem már ez a sok tiszteletkör, amit futtatnak velem - az un. kompetenciával rendelkezők - nagyon sok. Túlon-túl sok ahhoz, hogy egyáltalán válaszra méltassam a jövőben ezeket a rózsaszín ködbe vesző- lilába hajló nemzeti összefogás ábrándokat!!!

Több országban létezik ez is, meg az is és működik is az, ami nálunk NEM MŰKÖDIK, mert 1945 utáni évtizedekben és még most is - a saját fajtánkkal irtják az idegenszívűek a magyart!!!

Több országban volt elszámoltatás, nálunk az sem volt!!!

Erdélyből áttelepültek értetlenül álltak a 2004-es állampolgársági NEM előtt.

Pedig, én már akkor is megírtam, hogy ez a nép olyan ellenséges érzülettel viseltetik a határon túlra szakasztott nemzettestvérei iránt, h. meg tudná ölni egy kanál vízben!!!
Ugyanis, a határon túliak nem képesek megérteni, hogy míg őket- erdélyieket a román szekusok gyötörték és gyötrik, addig nálunk, ,,itthon" a saját, magyarnak nevezett fajtája!!!

És ennek nem szakadt vége 1990-ben, mert nem lettek a bűnösök elszámoltatva...

Úgyhogy, nálunk semmi nem működik, ami máshol igen...!!! És éppen ezért az előbbiekben megfogalmazottak miatt...

Minderről már évtizedek óta írok és ezen írásaimat megküldtem emdéefes-kádéenpés országgyűlési képviselőknek... Nem tehetek róla, hogy nem tudtam a figyelmet felkelteni.
Ezért is állítom, hogy így nem megyünk semmire!!! Vagy ezért nem jutunk előbbre, mert nem figyeltek az írókra???

BUBIK ISTVÁN a halála előtti utolsó Hír tv-beli szereplésekor mondta ezt:

,,Figyelmezzetek az írókra, mert ők látják a jövőt!"

Nagybátyám telekszomszédja volt és éppen fel akartam a családregényem kéziratával keresni, amikor hirtelen lehívták Szolnokra egy (Latinovits-féle főszerepről való) tárgyalásra. A hazafelé vezető úton lelte halálát. Annak a ,,Bogaras Klubnak volt itt a kerületünkben a tagja, amelyiknek az emeszpés orsz. Gyűlési képviselő és Pe. Önkormányzatának polgármestere. 2x is hűségnyilatkozatot tett a volt miniszterelnök, főhazug Gy.F. mellett. Azóta még két színésszel tárgyaltak erről a színdarabról és a főszerepről. Minkét fiatal színész azóta meghalt, szintén autóbalesetben...).
És? Mi történt 2010-ben? Ismélt ez a bogaras volt kommunista történelemtanár lett Pesterzsébet polgármestere. http://furaila.xfree.hu/140848

A Nemzeti konzultációs Testület is azért fulladt kudarcba, mert az abba meghívott illusztris személyiségek nem voltak hajlandók meghallgatni azt a több ezer MAI TIBORCOT és TIBORCÁT, AKIK ELMONDTÁK A NÉP JAJÁT!!!

Pedig, már akkor nyilvánvaló volt, hogy ezer sebből vérzik az ország és a benne élők teste-lelke... Csakhogy, ha ezt elismerik, akkor bizony felmerülhetett volna - logikusan, ebből következő módon - hogy ők, mint az elmúlt rendszer felelős értelmiségije, valamilyen szakterületen szaktekintélyre szert tevő illusztris személyiségnek a FELELŐSSÉGE mindezért...

Széles ismeretségi körömben ezek a gondolatok közismertek... csakhogy a régi beidegződések és diszciplinák erősebben hatnak az embereknél, mint az újak... Többnyire nem jutnak fel abba az elefántcsonttornyi magasságba, ahol pl. Dr. ... Prof... hölgyek és urak leledzenek.

Manapság nincs egy értő és érző nemes LÉLEK, olyan mint amilyen BÁNK bán volt???

Bp. 2009. - 2010.

Bóna Mária Ilona, korunk Tiborca
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendszerváltozás, megfogalmazottak, jelöltállításkor, ellelketlenített, önkormányzatának, ismeretlenségbe, szaktekintélyre, történelemtanár, telekszomszédja, állampolgársági, lakókörzetemben, nemzettestvérei, proletarizálás, személyiségnek, pesterzsébeten, figyelmezzetek, unokatestvérét, magunkfajtának, családregényem, miniszterelnök, osztálytársaim, végrehajtottak, világháborúban, autóbalesetben, kompetenciával, megerősödésnek, felfordulásban, legtragikusabb, kirekesztéssel, sorsüldözöttei, felmerülhetett, szakterületen, beidegződések, lehetőségének, idegenszívűek, elutasítással, jelöltállításkor eldől…, kötelező részvételt, bejutás lehetőségének, legnagyobb hangsúlya, magunkfajtának erre, erőszakos proletarizálás, egyetlen pedagógiai, emberek mostanra, sorok mögött, 1945 után, vágott virág-, revanstól való, átkosnak nevezett, trianoni békediktátum, rettenetes mértékű, lélekben való, Klebelsberg Kunó, HAZUGSÁGOT IGAZNAK HISZNEK, BUBIK ISTVÁN, Bogaras Klubnak, AKIK ELMONDTÁK NÉP JAJÁT, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Idő  Szép estét  Popper Péter szavai  Radikális szeretet  Reménység és erő Krisztustól e...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png fotel  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Elköszönt  Akarat  Png férfi  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Adakozás  Egy lelki imádság  Tanuld meg ezt a versemet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az engedelmesség miért nem vál...  Adakozás  Jónás Tamás – Végtelen b...  Paul David Tripp Április 20  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Png csokor  Erdőn  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép estét  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A sors  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Reggel van  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Sokan azt tartják  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nem tudhatod  Nevem  Paul David Tripp Április 21  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akarat  Albert Einsteinről  A televizió nem a kultúrát kép...  Png rózsa csokor  Hogy lehet megtartani  Alázat  Nem tudhatod  Png virág  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png lepke  Egy lelki imádság  Minden harmadik...  Alázat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Idő  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Png cica  Png kutya  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Png ház  Nevem  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  69 éve hunyt el Albert Einstei... 
Bejegyzés Címkék
jelöltállításkor eldől&#8230, kötelező részvételt, bejutás lehetőségének, legnagyobb hangsúlya, magunkfajtának erre, erőszakos proletarizálás, egyetlen pedagógiai, emberek mostanra, sorok mögött, 1945 után, vágott virág-, revanstól való, átkosnak nevezett, trianoni békediktátum, rettenetes mértékű, lélekben való, lelkierejével talpra, kicsinnyé vált, legnagyobb lelki, jövő munkásai, hatalom sorsüldözöttei, rendszerváltozás nevezetű, málenkíj robot, 1956-os forradalomban, halálra-veretés valamelyik, tetemek ledarálása, műegyetemen terveztettek, emberek azok, isonzói harctéren, következő nemzedék, jeltelen tömegsírban, kötelezően hadra, fogságból vissza, bolsevik hatalom, saját földjén, életével kellett, polgár azóta, őseikre kései, téveszmét ébreszti, felszólító módra, vörös posztó, alkoholizmus következtében, férjeik nevén, nemzeti összefogásról, negatív tények, népréteghez vezető, jövőben ezeket, rózsaszín ködbe, saját fajtánkkal, 2004-es állampolgársági, határon túlra, kanál vízben, határon túliak, román szekusok, előbbiekben megfogalmazottak, figyelmet felkelteni, halála előtti, családregényem kéziratával, hazafelé vezető, emeszpés orsz, volt miniszterelnök, bogaras volt, abba meghívott, több ezer, benne élők, elmúlt rendszer, gondolatok közismertek&#8230, régi beidegződések, rendszerváltozás, megfogalmazottak, jelöltállításkor, ellelketlenített, önkormányzatának, ismeretlenségbe, szaktekintélyre, történelemtanár, telekszomszédja, állampolgársági, lakókörzetemben, nemzettestvérei, proletarizálás, személyiségnek, pesterzsébeten, figyelmezzetek, unokatestvérét, magunkfajtának, családregényem, miniszterelnök, osztálytársaim, végrehajtottak, világháborúban, autóbalesetben, kompetenciával, megerősödésnek, felfordulásban, legtragikusabb, kirekesztéssel, sorsüldözöttei, felmerülhetett, szakterületen, beidegződések, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 6170
  • e Hónap: 14774
  • e Év: 50715
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.